Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског и предјседника Катихетског одбора Републике Српске Господина Господина Хризостома одржано је редовно-годишње стручно савјетовање за вјероучитеље у РС и БиХ.
Присутни су имали прилике да чују предавања професора др Драгомира Санде, јереја Синише Шаренца, др Владислава Топаловића и мр Славољуба Лукића.
Након уводне ријечи протојереја-ставрофора Крстана Дубравца, вјероучитеље је поздравио и благословио рад савјетовања Владика зворничко-тузлански Господин Хризостом нагласивши да је пут од увођења предмета вјеронауке у образовни систем осмогодишњег образовања у РС био изузетно тежак али нада у Господа Бога и непрестан рад на усавршавању самог наставног плана и програма довели су дотле да је предмет вјеронауке данас један респектабилан предмет основног образовања.
„Захваљујући ентузијазму који смо имали нешто смо направили и сада је пред нама период напретка и преображаја наше вјеронауке а што је најважније нашег преображаја као вјероучитеља“, нагласио је Владика Хризостом.
Протојереј-ставрофор Драгомир Сандо говорио је на тему „Ученик као субјекат школске вјеронауке“. Захваливши се Преосвећеном Владики Хризостому и Катихетском одбору на позиву, професор Сандо је систематски изложио развој ученика као субјекта школске вјеронауке указавши присутнима на потенцијална искушења на која предавачи вјеронауке могу наићи током васпитања дјетета.
„Васпитање мора бити систематично и изведено по плану и програму. Колико год дјеце да имамо у разреду толико постоји типова ученика јер је свака личност непоновљива и са собом носи одређене и непоновљиве дарове“, истакао је професор Драгомир Сандо.
На питања вјероучитеља поред предавача веома упечатљиво, очинским савјетима је одговарао и Преосвећени Владика Господин Хризостом на тај начин доприносећи квалитету дискусије.