ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА КАТИХЕТСКОГ ОДБОРА (8.8.2013.)

У Бањи Врућици надомак Теслића одржано је редовно засједање чланова Катихетског одбора 07 и 08.08.2013. године. Сједницу је отворио предсједник Катихетског одбора Његово преосвештенство господин Хризостом, Епископ Зворничко-тузлански, молитвом „Царе небески“.
Од стране чланова Катихетског одбора упућене су искрене честитке владици Хрзостому на постављењу и увођењу у трон Епископа зворничко-тузланских.
Предсједник Катихетског одбора Његово преосвештенство господин Хризостом прочитао је дневни ред који је усвојен од стране чланова Катихетског одбора. Разматрана су текућа питања која су постављена пред чланове Катихетског одбора како би се приступило рјешавању истих. Како се приближава почетак школске године утврђена је организација семинара- стручних савјетовања за вјероучитеље за ШК. 2013/2014. годину. О распореду предавања по регијама вјероучитељи ће бити обавјештени накнадним расписом. Како је у протеклом периоду комисија за израду Наставног плана и програма за средње школе завршила свој задатак, предочена је на усвајање члановима Катихетског одбора. Предсједник Катихетског одбора Његово преосвештенство господин Хризостом похвалио је труд чланова комисије у саставу јереј Синиша Шаренац (предсједник комисије), мр Славољуб Лукић, ђакон Невен Маринковић и г-ђа Александра Срдановић.
Како се и раније разматрало питање увођења вјеронауке у средње школе, на овој сједници Катихетског одбора усвојени су закљуци који ће се реализовати у наредном периоду.
Такође су разматрана питања измјене Закона о основном образовању када је ријеч о вјеонауци и положају и статусу вјероучитеља у основним школама.
Катихетски одбор је донио одлуку да се поново да одговор на примједбе Јеховихих свједока на уџбеник 8. разреда.
Издавачка кућа „World Vision“ је без знања Катихетског одбора и благослова предсједника Катихетског одбора Његовог преосвештенства господина Хризостома у свом издању штампала књиге вјеронауке мимо свих законских процедура и знања надлежних за ову област. Катихетски одбор ће тражити правну помоћ и заштиту угледа и имена Катихетског одбора.
Обавјештење о нареднојсједници биће накнадно достављенно.

Ђакон Невен Маринковић

One Reply to “ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА КАТИХЕТСКОГ ОДБОРА (8.8.2013.)”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.