Епархијско такмичење из Православне вјеронауке у Епархији бихаћко-петровачкој

Благословом Његовог преосвештенства епископа бихаћко-петровачког  господина Сергија, а у организацији Републичког педагошког завода у суботу 1. априла 2023. године, у просторијама Основне школе „ Никола Мачкић“ у Доњој Превији, одржано је епархијско такмичење из Православне вјеронауке за канонско подручје Епархије бихаћко-петровачке.

Ученици осмих разреда са подручја наше епархије  имали су могућност да покажу своје знање на тему „ЈЕВАНЂЕЉЕ- БЛАГА ВИЈЕСТ О ГОСПОДУ ИСУСУ ХРИСТУ“ .

Комисија коју су сачињавали протопрезвитер Александар Ђурић у својству координатора за Православну вјеронауку и предсједника комисије, професор Православне вјеронауке господин Предраг Вујић и присутни вјероучитељи и вјероучитељице чији су се ученици такмичили, након прегледања тестова, бодовања и дешифровања, утврдила је коначну ранг листу такмичара:

Ранг Име и презиме ученика Назив школе Име и презиме вјероучитеља Број бодова
1. Дора Анић ЈУ ОШ „Иван Горан Ковачић“ Мркоњић Град   Биљана    Еремија 86
2. Лука Станар ЈУ ОШ „Десанка Максимовић“ Оштра Лука Протопрезвитер-ставрофор Карађорђе Дерајић 60
3. Ирина Врачар ЈУ ОШ „Никола Мачкић“ Доња Превија презвитер Немања Росић 54
4. Теодора Бањац ЈУ ОШ „Дринић“ Дринић Протопрезвитер Никола Аркула 50
5. Јелена Стојановић ЈУ ОШ „Ахмет Хромаџић“ Босански Петровац протопрезвитер Бојан Митрић 45

Након проведених такмичарских процедура, проглашен је побједник епархијског такмичења за школску 2022/2023 годину, а то је Дора Анић, ученик осмог разреда Основне школе „Иван Горан Ковачић“ из Мркоњић Града.

Њој је уручена диплома за освојено прво мјесто и пригодан поклон. Такмичарима Луки Станару и Ирини Врачар, који су заузели друго и треће мјесто, такође су уручене дипломе и пригодни поклони. Свим осталим такмичарима уручене су похвале и пригодни поклони. Посебно признање Републичког педагошког завода за остваривање такмичарских циљева и постигнути успјех на епархијском такмичењу додјељено је вјероучитељици Биљани Еремији из Мркоњић Града.

Управи Основне школе „Никола Мачкић “ у Доњој Превији и Црквеној општини Кључ додијељене су захвалнице Републичког педагошког завода за организацију епархијског  такмичења из Православне вјеронауке. Након завршеног такмичења и подјеле диплома и награда, организатори су припремили трпезу љубави. Свим учесницима такмичењима честитамо на успјеху и труду који су показали.