У ДОБРУНУ КОД ВИШЕГРАДА ОДРЖАНЕ МАЛЕ ВИТЕШКЕ СОКОЛСКЕ ИГРЕ

Штампа
Аутор che

Вишеград – На спортским теренима подручне Основне школе „Вук Караџић“ у Добруну код Вишеграда , одржане су Треће мале витешке Соколске игре, које су организовали чланови спортске секције „Бамби-Соко“, Српског соколског друштва „Соко“ из Добруна.
На играма је учествовало око 60 основаца из Вишеграда, Добруна, Добрунске Ријеке и Вардишта, активних чланова „Бамби Сокола“ и Соколове „Драмске секције“ из Добруна, који су били распоређени у осам екипа према узрасту.


У званичном програму игара они су се надметали у скоку у даљ из мјеста, бацању кугле, трчању на 50 метара, борби на брвну и трчању у џаковима, а у ревијалном дијелу најмлађи соколаши су се  надметали у ношењу јаја у кашикама, а на крају је одржано и такмичење у повлачењу конопа.
У укупном пласману најуспјешнији су били чланови екипе „Орлови“, испред „Лагуне“ и „Тигрова“.   
У пратећем програму игара посјетиоци и учесници имали су прилику видјегти изложбу традиционалних ручних радова Соколове секције „Кућне радиности“, бројних спортских признања „Бамби  Сокола“, те ликовне радове и сувенире чланова „Драмске секције“.
На посебном штанду и домаћице из Добруна представиле су специјалитете зимнице из своје домаће кухиње.
 Игре је отворио Миодраг Росић, познати спортски радник и предсједник Скупштине фудбалског клуба „Дрина ХЕ“ из Вишеграда, а духовник Сокола, архимандрит Јован Гардовић, игуман манастира Светог Николаја из Добрунске Ријеке, у краћој бесједе поручио је да су овакве манифестације и дружења најмлажих прави пут њиховог васпитања.
Овим играма већ трећу годину успјешно обнављамо дугогодишњу спортску традицију соколског покрета, најгласио је архимандрит Јован.
Ова манифестација је одржана у склопу бројних програма којима је обиљежена Мала Госпојина-крсна слава општине Вишеград.

Tuesday the 17th. Affiliate Marketing.