Епархијско такмичење из Православне вјеронауке у Пелагићеву

Штампа
Аутор che

Дана 12.марта 2016 године у ЈУ О.Ш. " Васо Пелагић" у Пелагићеву, одржано је Епархијско такмичење из Православне вјеронауке за ученике шестих разреда за подручје  Епархије зворничко-тузланске. На такмичењу је учествовало 25 ученика.


Након добродошлице од стране домаћина,приређен је пригодан умјетнички програм у извођењу ученика школе домаћина. Присутне вјероучитеље и ученике у име школе поздравила је  директор школе госпођа Олга Лазић, а у име Црквене општине Пелагићево, надлежни свештеник протојереј-ставрофор Миодраг Каиновић.
Тестирање ученика извршено је у складу са правилником о извођењу такмичења у организацији Републичког педагошког завода.
Најбоље резултате остварили су:
1. Сара Лазаревић-ЈУ ОШ " Обудовац" из Обудовца- вјероучитељ о. Драган Тодоровић-94 бода
1. Тадија Матић- ЈУ ОШ " Свети Сава" Зворник- вјероучитељ Давор Арнаут- 94 бода
2. Ана Лукић- ЈУ ОШ " Свети Сава" Добој-вјероучитељ Хаџи Драган Нинковић- 93 бода
3. Анђела Броћета- ЈУ ОШ " Кнез Иво од Семберије" Бијељина- вјероучитељ Данијел Васић- 91 бод
4. Андреј Вајић ЈУ ОШ " Петар Петровић Његош" Теслић- вјероучитељ ђакон Младен Ковачевић-90 бодова
Ови ученици стекли су право да учествују на Републичком такмичењу.
Док су ученици рјешавали своје тестове, вјероучитељи и гости учествовали су у чину освећења новоуређеног кабинета за Вјеронауку. Уређење овог кабинета помогли су Мисијски фонд Епархије зворничко-тузланске,Општина Пелагићево,менаџмент школе и Црквена општина Пелагићево.
Након проглашења званичних резултата, ученицима, вјероучитељима (чији су ученици освојили прво мјесто) и школи домаћину уручене су дипломе и похвале. У име организатора уручио их је протођакон Драган Поповић. Такође и школа домаћин је припремила захвалнице које је о. Миодраг Каиновић уручио свим учесницима на такмичењу.
Након церемоније додјеле награда сви учесници прешли су у салу Парохијског дома гдје су послужени јелом и пићем које је за њих припремила Црквена општина Пелагићево.

Tuesday the 17th. Affiliate Marketing.