У организацији Катихетског одбора РС и ФБиХ, у уторак 23. августа 2022. године, са почетком у 9.00 часова, у епархијској сали у Бањој Луци, одржано је сaвјетовање за 140 вјероучитеља Православне вјеронауке епархије бањалучке.

Савјетовање је започело молитвом, коју је прочитао Његово Преосвештенство Епископ бањалучки Г. Јефрем. Модератор савјетовања, др Славољуб Лукић, отворио је овогодишње савјетовање, давши ријеч Његовом Преосвештенству Епископу бањалучком Г. Јефрему. У свом уводном обраћању, Његово Преосвештенство Епископ бањалучки Г. Јефрем, истакао је важност и значај Православне вјеронауке и пожелио присутнима успјешан рад. Услиједило је обраћање директора Републичког педагошког завода Републике Српске, др Предрага Дамјановића, који је изаразио радост што и девету годину заредом присуствује савјетовању вјероучитеља, истакавши важност вјеронауке као наставног предмета и зажелио је свима срећан и успјешан почетак школске године. Затим је услиједило прво предавање протојереја-ставрофора проф. др Владислава Топаловића на тему „Профил ученика и култура комуникације у настави Православне вјеронауке“ (погледати видео предавање испод) и друго јереја доц. др Саве Милина на тему „Наставни принципи Православне вјеронауке“ (погледати видео предавање испод). Након полусатне паузе услиједила су још два предавања: прво је одржао проф. др Славиша Јењић који је говорио о теми „Рад у комбинованом одјељењу“ (погледати видео предавање испод), а посљедње предавање одржао је др Славољуб Лукић чија тема је била „Православна вјеронаука као наставни предмет (методичко-дидактички осврт) (погледати видео предавање испод).

Овогодишње савјетовање вјероучитеља завршено је око 13. 15 часова завршним ријечима и препорукама вјероучитељима Његовог Преосвештенства Eпископа бањалучког Г. Јефрема. Савјетовање се наставља сутра када ће оно бити одржано за вјероучитеље епархије бихаћко-петровачке.
Извор: vjeronauka.net