У ЈУ ОШ „Свети Сава“ у Бањој Луци, 29. фебруара 2020. године, одржано је Општинско такмичење из Православне вјеронауке. Такмичили су се ученици 6. разреда, а тема такмичења била је „Диван је Бог у светима својим„. Тест се састојао од 31 задатка, носио је максималних 100 бодова, а ученици су имали 90 минута на располагању да ријеше тест. Најбоље знање показала је Тамара Миљевић из ЈУ ОШ „Јован Дучић“, са освојена 94 бода, Душан Томашевић из ЈУ ОШ „Вук Стефановић Караџић“ са 90 бодова и Марија Гатарић из ЈУ ОШ „Свети Сава“, која је освојила 87 бодова. Четврто мјесто, са 84 бода, заузео је Петар Дележан, док је пето мјесто заузела Јована Кременовић, са 81 бодом.

У ЈУ ОШ „Меша Селимовић“ у Јањи одржано је Општинско такмичење за Општину Бијељина. Најбољи резултат постигла је Душица Станојевић, 93 бода, Исидора Врућан, 84 бода и Александар Милановић, 82 бода.

У Општини Источна Илиџа такмичили су се ученици из три школе. Најбоље знање показала је Анастасија Шеховац, из ЈУ ОШ „Алекса Шантић“ Војковићи /вјероучитељица Драгана Ковач/ са освојена 93 бода, затим Емилија Пајдаковић, ЈУ ОШ „Јован Дучић“ Касиндо, /вјероучитељ Небојша Коларић/ са освојена 84 бода, док је треће мјесто заузео Иван Црновчић, ЈУ ОШ „Алекса Шантић“ Војковићи /вјероучитељица Драгана Ковач/ 83 бода.

Списак ученика који су се пласирали на Епархијско такмичење: БАЊАЛУЧКА ЕПАРХИЈАЕПАРХИЈА ЗВОРНИЧКО-ТУЗЛАНСКАЕПАРХИЈА БИХАЋКО-ПЕТРОВАЧКА, ​МИТРОПОЛИЈА ДАБРОБОСАНСКАЕПАРХИЈА ЗАХУМСКО-ХЕРЦЕГОВАЧКА И ПРИМОРСКА