На почетку школске 2020/21. године, у издању Катихетског одбора СПЦ у Републици Српској и Федерацији БиХ, а с Благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита дабробосанског Г. Хризостома, из штампе је изашла Радна свеска из Православне вјеронауке за 6. разред основне школе, аутора ђакона Небојше Ерака и др Тијане Дабић. Рецензенти ове Радне свеске су били јереј Дејан Поповић и др Славољуб Лукић. Радна свеска је урађена у формату Б5 на 74 страна, а подијељен је на седам наставних тема.
Садржај Радне свеске прати и допуњава наставне јединице у постојећен Уџбенику Православне вјеронауке за 6. разред основне школе са конструктивним и занимљивим задацима, различитог типa, прилагођеним узрасту и интересовању ученика, који подстичу ученичку креативност и иновативност њиховог стваралаштва. Разноврсност задатака за ученички самосталан, али и групни рад, посебно кроз пројектне задатке, има за циљ да ученици током стицања нових знања из историје Хришћанске Цркве, српског народа и Српске православне Цркве, не буду традиционално усмјерени на један извор, тј. само на текст, питања и задатке у уџбенику.
Сигурно је да ће ова Радна свеска учинити наставу Православне вјеронауке садржајнијом, али ће и помоћи квалитетнијој и ефикаснијој њеној реализацији у предметној настави, гдје је евидентан недостатак наставних средстава из Православне вјеронауке.

Инспектор-просвјетни савјетник
за Православну вјеронауку
др Славољуб Лукић