Са благословом Епископа бохаћко-петровачког г.Сегија данас у сриједу 24. августа т.г., је у Епархијском центру у Мркоњић Граду, а у организацији Катихетског одбора Српске православне цркве у Републици Српској и Федерацији БиХ, одржано савјетовање за вјероучитеље Православне вјеронауке са простора Епархије бихаћко-петровачке.
Савјетовању су присуствовали вјероучитељи наше Епархије.
Добродошлицу у име Епископа Сергија свим учесницима савјетовања пожелио је протопрезвитер-ставрофор Чедомир Арамбашић координатор савјетовања за нашу Епархију.

Свако савјетовање је прилика за стицање нових знања, вјештина и принципа рада Православне вјеронауке, па тако и овогодишње савјетовање, донијело је вјероучитељима обиље нових сазнања али размјену различитих искустава у обављању свакодневних задатака Православног вјероучитеља.
Затим је услиједило прво предавање протопрезвитера-ставрофора проф. др Владислава Топаловића на тему „Профил ученика и култура комуникације у настави Православне вјеронауке“, о теми „Наставни принципи Православне вјеронауке“ предавао је јереј доц. др Сава Милин са Православног богословског факултета Универзитета у Београду. Након полусатне паузе услиједило је треће предавање уваженог проф. др Славише Јењића који је говорио о теми „Рад у комбинованом одјељењу“, док је о теми “Православна вјеронаука као наставни предмет (методичко-дидактички осврт) говорио просвјетни инспектор за Православну вјеронауку при Републичком педагошком заводу Републике Српске др Славољуб Лукић.
Можемо закљутити да су сва предавања била квалитетно пезентована учесницима савјетовања, да ће вјероучитљи стечена знања моћи примјенити у свом раду али и лакше организовати почетак нове школске године која је пред нама.
По завршетку савјетовања уприличена је трпеза љубави за све присутне.