Дана 16. априла 2016. године у ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Србцу одржано је Републичко такмичење из вјеронауке, које је организовао Педагошки завод Републике Српске. Такмичење је отворио др Предраг Дамјановић, директор Републичког Педагошког Завода. Присутне учеснике и госте поздравили мр Славољуб Лукић, надзорник за вјеронауку при РПЗ, представник Фондације за образовање принца Александра Карађорђевића, и директор школе домаћина г.Верољуб Малетић, а све присутне је благословио игуман манастира Осовица, о.Теофил.

Тест вјеронауке обухватио је градиво од 2 до 6 разреда из познавање Правослвне вјере, а радило га је 17 најуспјешнијих ученика из Републике Српске. Прва три мјеста припала су ученицима из епархије Зворничко-тузланске. Сви ученици су награђени пригодним поклонима од стране Катихетског Одбора, Фондације за образовање принца Александра Карађорђевића и школе домаћина.

Посебну захвалност за организацију овог такмичење заслужила је ЈУОШ ,,Јован Јовановић Змај“ Србац, и директор школе, г. Верољуб Малетић,који се потрудио да ово такмичење протекне у најбољем реду. Такмичење је протекло у лијепом дружењу ученика и вјероучитеља са домаћинима, које се завршило посјетом обновљеном манастиру Осовица у близини Српца.