​У организацији митрополије Дабро-босанске,17. јануара 2020. године, са почетком у 10:00 часова, одржан јенодневни семинар за вјероучитеље православне вјеронауке у основним школа Републике Српске и Ф. БиХ у митрополији Дабро-босанског. Семинар је одржан у сали ЦО-не Миљевићи.

У рад семинара били су укључени Високреосвећени митрополит дабробосански Госсподин Хризостом, митрополијски координатор вјеронауке протонамјесник Младен Дробњак, чланови КО-ра иу митрополије Дабробосанске јереј Дражен Делић и Господин Срђан Гуја те професори Богословског факултета “Свети Василије Острошки“ у Фочи и то:
1) проф. др. Владислав Топаловић, протојереј-ставрофор, декан Богословског факултета, који је одржао упечатљиво предавање на тему “Понављање је мајка знања“;
2) др. доц. Ненад Тупеша, протојереј-ставрофор, који је са панелистима Госпођом Ковач Драганом, јерејем Николом Поповићем и Господином Раданом Мимићем водио прву панел-дискусију на тему “Црквено-литургијски живот и вјеронаука“;
3) проф. др. Владимир Ступар, протојереј-ставрофор, који је са панелистима Госпођом Александром Срдановић, јерејем Дејаном Ђуричићем и Господином Стефаном Савићем водио панел-дискусију на тему “Педагошко-васпитни значај Свете Лирутгије“
4) проф.др. Дарко Ђого, протојереј-ставрофор, који је са панелистима Госпођом Данијелом Млађеновић, пртојерејм-ставрофором Љубишом Вујичић и Господином Срђаном Кулашинцом водио пане-дискусију на тему “Вјероучитељ, школа и ученик“.

Као позвани гости у раду Семинара учествовали су и чланови КО-ра и то: протојереј-ставрофор Чедомир Арамбашић, замјеник предсједника КО, протојереј-ставрофор Крстан Дубравац, др. Славољуб Лукић и јереј Синиша Шаренац.
За разлику од ранијих стручних савјетовања и семинара, ово је први семинар организован на принципу панел дискусија у којима су уводничари и панелисти, а потом и сви остали ученици семинара учествовали у дискусијама, а што се показало јако позитивно.

извор: сајт митрополије дабробосанске и вјеронаука.нет / Љетописац РаНиКо