У организацији Катихетског одбора Српске православне цркве у Републици Српској и БиХ и Педагошког завода Републике Српске 11. фебруара 2023. године у граду Добоју, одржано је стручно савјетовање вјероучитеља Православне вјеронауке који наставу изводе у средњим школама.
Пренијевши благослов Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Г. Фотија и пожељевши свим учесницима пријатан боравак на савјетовању у име домаћина и Канцеларије за вјерску наставу Епархије зворничко-тузланске присутне је поздравио протојереј Синиша Шаренац.

Уводном бесједом, присутним предавачима и вјероучитељима се обратио Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански Г. Хризостом, предсједник Катихетског одбора.
Предавачи су одржали савјетовање на сљедеће теме:

Проф. др Владислав Топаловић, протојереј-ставрофор, декан ПБФ у Фочи, на тему: „Библија као педагог у узрастању и сазријевању, са освртом на адолесцентску кризу“.
др Миљан Попић, доцент на Филозофком факулутету у Палама, на тему: „Дидактичко-наставни модели и концепти у Православној вјеронауци“.
Проф. др Дарко Ђого, протојереј-ставрофор, на тему: „Мотивација и њен значај у настави Православне вјеронауке“.
Др Славољуб Лукић, црквено-просвјетник инспектор, на тему: „Професионалне компетенције професора Православне вјеронауке“.

Свако предавање праћено је дискусијом, у којој су учествовали вјероучитељи. За све присутне учеснике припремљен је заједнички ручак у хотелу “Парк“, гдје је реализована и цјелокупна активност.

Канцеларија за вјерску наставу Епархије зворничко-тузланске