БИЈЕЉИНА, 20. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ – У Основној школи „Јован Дучић“ у Бијељини опремљен је кабинет Православне вјеронауке средствима Катихетског одбора Српске православне цркве /СПЦ/ у Републици Српској и Федерацији БиХ, објављено је на интернет страници Епархије зворничко-тузланске.

Православна вјеронаука један је од најбитних стубова мисијске дјелатности СПЦ на овим просторима и сваке године издвајају се значајна средства за опремања кабинета вјеронауке, а ове године новац је посредством Канцеларије за вјерску наставу добила бијељинска школа.

Кабинет је опремљен магнетном таблом и музичком линијом, купљено је 20 примјерака Новог завјета, четири примјерка комплетног Светог писма, књиге за дјецу „Из ја града у ти град“, књиге Владике Николаја Велимировића „Молитве на језеру“, сликовнице и пјесмарицу „Добро дошо’ Христе“, иконе, библијске мапе, као и витрина са полицама и тракасте завјесе.

Овај кабинет од раније посједује и велики ЛЦД телевизор који је добио као донацију од Канцеларије за вјерску наставу Епархије зворничко-тузланске.

„Све ово у многоме ће олакшати извођење часова Православне вјеронауке и на тај начин је учинити много занимљивијом и пријемчивијом за ученике“, оцјењује се у тексту.