У организацији Републичког педагошког завода Републике Српске и Катихетског одбора Српске православне Цркве 14. маја 2022. године у Oсновној школи „Свети Сава“ Модрича одржано је Републичко такмичење из Православне вјеронауке. На такмичењу су учествовали ученици 6. разреда основне школе а тема такмичења била је „Диван је Бог у светима својим“. Ова је тема обухватала реализоване наставне садржаје од другог до шестог разреда основне школе из Православне вјеронауке (у шестом разреду до наставне јединице „Васељенски сабори – преглед и појам Сабора“).

На завршно Републичко такмичење, након школских, општинских и епархијских такмичења, се пласирало 14 ученика са подручја Републике Српске и једна ученица из Федерације БиХ.

Побједник Републичког такмичења из Православне вјеронауке, за школску 2021/22. годину, је ученик Основне школе „Васа Чубиловић из Градишке, Алекса Мајсторовић, који је освојио 98 бодова, од могућих 100 бодова.

По завршетку тестирања ученика прегледани су тестови, проглашени побједници, а потом су подијељени поклони свим вјероучитељима и ученицима, а затим су додијељене награде ученицима који су освојили прва три мјеста. Награде за овогодишње Републичко такмичење из Православне вјеронауке обезбиједио је Републички секретаријат за вјере Републике Српске и Катихетски одбор СПЦ.

Послије додјеле награда у ресторану Монограм организован је свечани заједнички ручак за све ученике, вјероучитеље и госте.

Инспектор-просвјетни савјетник
за Православну вјеронауку
др Славољуб Лукић

 

ТЕСТ ИЗ ПРАВОСЛАВНЕ ВЈЕРОНАУКЕ ЗА ШКОЛСКУ 2021/2022. годину_РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ

РЈЕШЕЊА ТЕСТА ИЗ ПРАВОСЛАВНЕ ВЈЕРОНАУКЕ
ЗА VI РАЗРЕД – ШКОЛСКА 2021/2022. ГОДИНА
РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ

РЕЗУЛТАТИ РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА