У цркви Рођења Христовог у Санкт Петербургу, у недjељу,  благословљен је нови „Бус Милосрђа“ за потребе мисије за бескућнике у граду.

Нови “Аутобус милосрђа“, који је у мисији за градске бескућнике, освећен је у цркви Рођења Христовог у Петрограду у недељу. Ново возило добровољне службе је заједнички пројекат клуба „Коинониа“ („Заједништво“) и секуларног удружења „Добротворна болница“.

Чин освећења служио је отац Алексеј Артјуков, директор недељне школе при цркви Рођења Христовог. „Осветили смо аутомобил који су парохији поклонили извесни добротвори,“ рекао је отац Алексеј. „Коиноина“ је клуб који је ангажован у омладинским и социјалним службама у комплексу цркви Рождества Христовог и Благовести Пресвете Богородице, углавном с циљем да помогну незапосленим у својем крају.

„Аутобус милосрђа“ је први пут покренуо Фонд „Дјаконија“ 2012. и Фонд Светог Димитрија Атинског наредне године. „Аутобус милосрђа“ је добротворни пројекат Руске Православне Цркве с циљем да пружа медицинску и хитну помоћ, врши расподелу топле хране, одеће, лекова, превози хуманитарну робу, као и да указује социјалну помоћ бескућницима и људима у тешком стању. 90 посебних склоништа и 12 аутобуса у Руској Православној Цркви пружају помоћ бескућницима и људима у тешким ситуацијама. Белоруски први „Аутобус милосрђа“ покренут је у Бресту у августу ове године.

Извор: Orthochristian.com (са енглеског Информативна служба Српске Православне Цркве)